Saturday, June 18

Bangkok, Thailand

Salam semua :)
sebelum ini farah ade post about vocation at Vietnam CLICK HERE
so now Bangkok pula : ), as u'll know farah tengah cuti panjang sementara tunggu result UPU keluar ahhhh can't wait !!!

actually farah tak plan pan nak fly ke Bangkok but 1 day tu kwn ibu call, 'beliau' mahu belanja ibu melancong ke Bangkok..then after few days beliau call lagi "eh anak awak yang girl tu tengah cuti kn so jgn lupe ajak die yee"
cehhh terus kembang kempis kembang kempis hidung hahaaa sape tak happy kan =D
misi ibu pegi sana untuk borong segala kain thai silk yang mmg original dari thai and segala batu permata terutamany rubi (red colour)..pehh mmg bnyk la kn borong hehee btw it super duper murah ^_^ n for me of cos la kan mmg ade teeheee love u ibu =*
sampai2 saje from hotel terus amik Tuk Tuk because transport paling murah bile convert kn kpd RM :)..yehh memang tak hingat dunia bile semua tempat nak pergi..lagi2 ibu n kwn2 mmg sakan membeli sana membeli sini, n for me, I happy when my ibu happy :D 
we take a diner at seafood restaurant which is kita bolh pilih segala bagai ikan2,ketam2,udang2 yang fresh2 nyummm nyummm and kalau tak rase tomyam from thailand baik balik malysia je laa RUGI oooo^_^...suddenly time tengah menikmati makan,dtg la sorg pelayan ni yang mmg pro speak in english  " ehhh U (farah) haaa too young, like an artis, are u an actresses or model??" LOL!!!! buat2 tak dengar sudah hahahaa....and tak lupe juga Chao Phraya River, which we can see many kind of tample yang lame mahupun yang baru <3 n b4 fly back to Malaysia we went to china town!!! dah mcm kat malaysia suasana ny..but WOW mmg kaya dgn segala buah la...no wounder la kulit dieorg ni halus mulus,ckp je nk buah ape insyallah ade :) 
so yehh malas nak membebel2 segala bagai, let photos talks :)

Bangkok's airport



see...take a tuk tuk sangat laa murah

Tuk Tuk







 confm 100% mehh...



 rambang mate sehhh... :)





tomyam super delicious!!!






Wat Arun





Chao Phraya River





 China Town


 tetibe trnmpak BN colour hijau ^_^



kalau uniform sekolah kat malaysia mcm ni pehhh sedap la bdk lelaki cuci mata kn hehee


lbh kurg macam astro je cehhh 


super duper creative


time ni mmg tngah sebok kempen pilihan raya kat Thai
no 1 tu adik taksin,ramai yang suka die sbb bisness mind


almost like LRT


Raja tetap dihati dieorg


buruh


Royal Palace


taxi pink...


masjid 


this is Siam Niramit teater!! masuk book of record sehhh...those who 1st time watch this teater mmg ternganga laaa....I give 10 stars!!!!! but sorry no photos for this teater..because camera is not allowed, gambar di bwh ni hanya persembahan dieorg saje sementara menunggu pintu teater dibukak..







all this type of skin is sooooooo cheaper beza 5 kali ganda harga at malysia, now I already have 1 snake skin wallet :)





yehhh Bangkok was sooo awesome!!! 

2 comments:

Anis izyan Abd Rahman said...

http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/06/giveaway-anisumbrella-boutique.html

farah ! come and join GA newbie blogshop anis !!

heheh , anis sgt teringin nak borong thai silk ~ tp kene dry clean kan kalo thai silk kan ??

Farah ^_^ said...

Ok i will join ^_^... Yup mmg kne dry clean but murh kt sne,if at mlysia 2 kali gnda hrga ny...